Bericht

Veelgestelde vragen

FAQ

Veelgestelde Vragen

Waarom zou ik een masker gebruiken?

Er zijn vier goede redenen waarom een masker een uitstekend idee is. Lees hier de volledige uitleg.

Hoe effectief zijn deze maskers?

In 2009, na de vogelgriepcrisis, deed de Universiteit van Cambridge een uitgebreid onderzoek naar de effectiviteit van stoffen mondmaskers. Ze bleken verrassend effectief te zijn. Lees hier de volledige samenvatting.

Is dit mondmasker helemaal luchtdicht?

De maskers zijn verkrijgbaar in 4 verschillende maten om een zeer goede pasvorm op alle gezichtsgroottes te garanderen. De afdichting is niet 100% luchtdicht (ook niet bij de meeste maskers die in de medische sector worden gebruikt). Omdat het virus geen gesuspendeerd aerosol is maar in plaats daarvan voornamelijk via druppels wordt overgedragen, bieden de maskers een zeer goede extra bescherming. Lees hier alles over de redenen om een mondmasker te gebruiken en mis de samenvatting onderaan de pagina niet.

FFP2-filters - wat zijn ze en waarom zijn ze effectief?

FFP2-filters zijn filters die de overgrote meerderheid van extra fijne deeltjes en ziektekiemen uit de lucht filteren. Deze zijn nuttig bij de bescherming tegen het coronavirus. Veel andere filters zijn daarentegen niet effectief. Lees hier voor meer informatie.

Hoe vaak moeten de mondmaskers worden gewassen of moeten de filters worden vervangen?

In de medische sector worden FFP2-filtermaskers regelmatig vervangen - een paar keer per dag.

Wanneer maskers worden gebruikt in stoffige productieprocessen, worden ze veel minder vaak vervangen. Meestal wordt dit gedaan wanneer het filter vol stof zit en de ademhaling merkbaar zwaarder wordt.

Met de huidige Corona COVID-19-situatie is er geen betrouwbare richtlijn met betrekking tot de frequentie. Het hangt ook af van hoeveel een mondmasker wordt gebruikt.

Het is waarschijnlijk logisch om het stoffen mondmasker eenmaal per dag te wassen en in de magnetron te zetten. En om de PPF3-inleg ook een keer per dag te vervangen. Het is beter om het zekere voor het onzekere te nemen met alle onzekerheid over het nieuwe virus.

Van waaruit worden de mondmaskers geleverd en wat is de levertijd?

De productie van mondmaskers wordt gedaan door onze laboratoria in Wuppertal, Duitsland en Iasi, Roemenië. Uw bestelling wordt voorbereid in Duitsland. Dagelijks versturen we met DPD en trackingnummer naar onze klanten.

Ervan uitgaande dat alle koeriersdiensten tijdens deze crisis blijven werken zoals gepland, is de levertijd ongeveer 1 week na het plaatsen van uw bestelling.

Hoeveel mondmaskers moet ik kopen?

Ervan uitgaande dat een mondmasker eenmaal per dag wordt gewassen, kan het zinvol zijn om er minstens twee te kopen, dus er is altijd een schoon masker beschikbaar.

Zijn de mondmaskers goedgekeurd onder EU-regelgeving?

Artikelen die worden verkocht als persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM), moeten officieel een lang en moeizaam CE-goedkeuringsproces doorlopen, waarbij ze worden getest en gecertificeerd door een aangemelde instantie. In de huidige crisissituatie is hier simpelweg geen tijd voor.

De Duitse regering heeft in Duitsland bedrijven gecontracteerd om stoffen maskers (van een minder effectief model en zonder FFP2-filter) te produceren voor gebruik in de medische sector om de blootstelling van medisch personeel dat moet werken zonder de officiële, goedgekeurde mondmaskers te verminderen (aangezien er geen beschikbaar zijn).

Om juridisch gezien het zekere voor het onzekere te nemen, wijzen we er uitdrukkelijk op dat de mondmaskers en filters die we aanbieden geen PBM of medisch mondmasker zijn volgens de EU-regelgeving. Maar gebaseerd op de studie van de Universiteit van Cambridge en het feit dat de Duitse regering deze mondmaskers goedkeurt, zijn we ervan overtuigd dat deze maskers aanzienlijke extra bescherming bieden tegen Corona COVID-19.

Vervanging van het filter

Wij raden u aan om uw handen goed te wassen voordat u de binnenkant van het mondmasker aanraakt.

Gooi het filter onmiddellijk weg nadat u het filter heeft verwijderd. Plaats het niet op een oppervlak dat door het filter kan worden verontreinigd.

Voordat u een nieuw, schoon filter plaatst:

1. Was het stoffen mondmasker

2. Plaats het stoffen mondmasker 5 minuten in de magnetron. Dit zal alle ziektekiemen doden.

3. Was uw handen zorgvuldig voordat u een nieuw filter in het stoffen masker plaatst.

4. Haal het filter uit de verpakking en plaats het onmiddellijk in het masker om risico van besmetting van het filter te voorkomen.

Onderzoek Universiteit van Cambridge

In deze link vindt u de resultaten van een onderzoek uit 2009 van de Universiteit van Cambridge naar de effectiviteit van stoffen mondkapjes.

Een ander, vergelijkbaar onderzoek is in 2008 uitgevoerd door een onderzoeksgroep in Nederland. Die resultaten kunt u hier bekijken. /a>.

Beide onderzoeken zijn uitgevoerd naar aanleiding van de toenmalige vogelgriepcrisis.

BKorte conclusie: beide onderzoeken bevestigden dat de stoffen mondkapjes zeer goed werken! De Nederlandse onderzoeksgroep stelt: “Het is ook duidelijk dat zelfgemaakte mondkapjes zoals theedoeken nog steeds een aanzienlijke mate van bescherming kunnen bieden, zij het minder sterk dan chirurgische mondkapjes of FFP3-maskers. “

Het gebruik van een stoffen mondmasker heeft de voorkeur boven het helemaal niet gebruiken van een masker.

 

Ik heb een bedrijf waar ik deze maskers zal aanbieden. Biedt u kortingen aan voor detailhandel?

Ja. We bieden u een royale korting als u deze mondmaskers en FFP3/KN95-filters aanschaft voor doorverkoop.Klik hier voor meer informatie.

Loading...