Bericht

Brildragers

Geen beslagen glazen meer

Draagt u een bril, en bent u de beslagen glazen tijdens het dragen van een mondmasker ook zo beu?

 

 Beslagen glazen

 

Waarom beslaan mijn brilleglazen? Dit komt omdat het mondmasker (stoffen, chirurgisch of zelfgemaakt) niet volledig aansluit aan het gezicht. Daardoor ontsnapt warme adem naar boven en het vocht in de adem condenseert dan op de glazen.

 

De Duuja mondmaskers hebben een hele sterke, lange draad als neus-clip. Dit maakt het mogelijk om het mondkapje heel goed op de neus en wang aan te drukken zodat het masker het contour van het gezicht volgt. Voordeel: het masker sluit nauw op het gezicht aan waardoor er geen lucht naar boven ontsnapt.

 

In vergelijking met andere (stoffen of wegwerp) maskers valt het verschil met de Duuja maskers op:

  • Andere maskers hebben een korte clip die alleen op een stukje van de neus aansluit
  • De clip is veelal van een dun draadje gemaakt (zoals het draad in de sluitclips voor een boterhamzakje). Dat heeft bij lange na niet voldoende kracht om een permanente aansluiting tot stand te brengen.
  • Beschikbaar in vier maten (S/M/L/XL) voor een optimale pasvorm voor ieder gezicht

 

Een truukje dat voor een paar uren ook kan helpen is het wassen van de bril met zeepwater. Dus niet achteraf nog eens afspoelen met water; het is de bedoeling dat er een heel klein laagje zeep op het glas van de bril blijt zitten. Dit resulteert in een zeeplaagje dat de waterspanning verlaagt (surfactant effect) waardoor het niet in kleine druppeltjes verzamelt (en dus aandampt), maar zich in een doorzichtig laagje verspreidt.

 

mondmasker voordelen
Loading...