Bericht

Gebruiksaamwijzing mondmasker

Gebruiksaamwijzing mondmasker

 

Onze mondmaskers worden zorgvuldig behandeld tijdens productie, verpakken en transport. Desondanks adviseren wij om uw nieuwe mondmasker te wassen alvorens dit te gebruiken. Na het reinigen, pas het en zorg ervoor dat het goed zit. Een mondmasker in de juiste maat biedt veel betere bescherming.

 

Oor- of hoofdbevestiging

Het mondmasker kunt u dragen met de standaard bevestiging achter het oor. Veel gebruikers geven de voorkeur aan bevestiging achter het hoofd (o.a. brildragers). Het is eenvoudig om over te schakelen naar de lange banden achter het hoofd.

 

Volg deze stappen:

• Knip de korte elastieken oorbandjes door en trek ze uit het masker;

• Vouw de lange band rond het plastic staafje (vindt u in dit pakket) en klem dit tussen twee vingers;

• Hou het koord stevig onder spanning tegen het staafje geklemd en druk het door de tunnel waar het elastiek uitgetrokken is. Daarna hetzelfde aan de andere zijde doen;

• 2 koordstopper zijn bijgevoegd. Trek de koorden door de 2 gaatjes;

• Plaats het mondmasker op uw gezicht en trek de banden achter uw hoofd vast.

 

Gebruik

Aanbevolen wordt dat u het mondmasker altijd in een publieke ruimte gebruikt. Het wordt aangeraden dat het masker altijd door dezelfde persoon wordt gebruikt.

 

Neus-clip:

Om voor een goede afdichting op de neusen de wang te zorgen zit er een lange neusclipin het mondmasker. Oefen een beetje druk uit op de clip om deze te vormen naar uw neus en wang. De meeste klanten geven de voorkeur aan de lange clip.

 

Mocht u echter de voorkeur geven aan een kortere clip dan is dit mogelijk. Om de clip in te korten trekt u deze voorzichtig gedeeltelijk uit de tunnel die in het filter compartiment zit. Knip deze 1 cm langer af dan de gewenste lengte. Buig het uiteinde weer terug (zodanig dat dit er hetzelfde uitziet als bij de lange clip - zodat geen scherpe punt overblijft zo dicht bij uw oog en huid).

 

Reiniging

Het is belangrijk dat het mondmasker altijd schoon is en regelmatig gewassen wordt.

• Was het masker op max. 60°. Warmer is mogelijk, maar niet nodig en kan de

kleuren uit laten lopen of verkleuren (100% katoen).

• Het virus is niet erg taai. De vettige buitenkant kan niet tegen zeep. Door kontakt met water en zeep wordt de schil van het virus afgebroken. Dit maakt het virus onschadelijk. Gebruik dus voldoende zeep als u maskers, kleren en handen wast.

• Vergeet niet uw handen te wassen voor en na gebruik en reiniging van het mondmasker.

 

Filteroptie

Voor verhoogde bescherming heeft het masker de mogelijkheid om een extra FFP2 filter te gebruiken. Een demonstratie filter is in dit pakket bijgevoegd. Steek het filter voorzichtig in het compartiment in het stoffen mondmasker.

 

Belangrijk: de bedrukte text op het filter moet naar de mond gericht zijn (als u het filter dicht bij uw mond houdt zult u merken dat het verschil maakt door welke kant van het filter u ademt).

 

Kwaliteits FFP2/KN95 filters vindt u bij uw winkel, of op mijnmondbescherming.nl. Andere filters kunnen eventueel ook passen. Een extra filter verhoogt de bescherming die een stoffen mondmasker biedt.

Het gebruik van een Duuja mondmasker helpt om uzelf en mensen om u heen te beschermen

tegen de risico’s van besmetting met het coronavirus.

Het mondmasker kan met een Airbox gebruikt worden voor extra comfort. Er zitten 2 gratis airboxen bij ieder mondmasker. Voor meer details over the airbox, klik hier.

 

Wij vertrouwen erop dat u veel plezier van uw nieuwe mondmasker zult hebben.

 

Blijft u a.u.b. gezond!

 

Duuja / Visio-Rx Team

Loading...